• logo
 • osnovna stranica
 • Okružni privredni sud u Trebinju

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Pisarnica

  01.12.2011.

  Pisarnica je organizaciona jedinica suda koja ima zadatak vođenja upisnika u elektronskoj formi prema Pravilniku VSTV-a BiH o upravljanju CMS predmetima, vođenje upisnika u manuelnoj formi predmeta koji nisu u CMS-u, razvrstavanje podnesaka i spisa, ulaganje povratnica u spise, dostavljanje spisa sudijama, trebovanje spisa iz arhive za potrebe rada sudija, dostavljanje izvještaja po nalogu sudske uprave, davanje potrebnih obavještenja i informacija strankama, te obezbjeđivanje uvida u spise strankama, ovlaštenim licima i puinomoćnicima.

   CMS (Content management system) je dizajniran tako da samo ovlaštenim osobama omogućava pristup i unos podataka u registre. U pisarnici suda vrši se Registrovanje svih vrsta podnesaka, kako incijalnih tako i onih koji se predaju na postojeći predmet. Svi predmeti se označavaju brojem koji ostaje isti od momenta unošenja u registar do trenutka njegovog okončanja. Brojevi se predmetima dodjeljuju automatski. Referenti sudske pisarne staraju se o čuvanju i rukovanju fizičkim omotima spisa i konzistentnošću njegovog sadržaj, organizuju ulaganje podnesaka koji su registrovani na prijemnoj kancelariji. Pisarnica suda pruža mogućnost uvida u spise strankama, ovlaštenim licima i punomoćnicima.

  Vrijeme kada stranka može vršiti uvid u predmet je od 08.00 do 14:00, nakon što se prethodno pismenim putem obrati sa zahtjevom i nakon što predsjednik suda ili postupajući sudija dozvole da stranka izvrši uvid u predmet. Uvid u spis uvijek će se vršiti u prisustvu ovlaštenog radnika suda.


  462 PREGLEDA
  • 1 - 1 / 1
  • 1